Как трябва да изглежда перфектеният сватбен грим според гримьора Мира Велкова

Как трябва да изглежда перфектеният сватбен грим според гримьора Мира Велкова

Какво включва работата на гримиьора ?

Работата на гримьора е да подчертае и да коригира някои черти на лицето, за да изглежда по-симетрично, защото както знаем-симетрията е красота.Освен това гримьорът трябва да разбере много точно какво е желанието на клиента, за да знае до каква степен да подчертае особенностите на лицето. Цялата атмосфера на работа е свързана с много положителна енергия, защото жените се гримират само за весели и изпълнени с щастие моменти.

От кога се занимаваш с това и как започна всичко ?

С грим се занимавам от много,много отдавна, но професионално започнах преди 4 години.Първо взех диплома в България.След това продължих обучението си в Лондон и Букурещ, като там завърших няколко мастър курса. Постоянно развивам уменията си, като тази година съм планувала да завърша още 2 мастър курса-в Истанбул и София. Последният се организира от гиганта в грим индустрията-Крилан и е много важен за мен.

Какви ще са тенденциите в сватбения грим през 2019 ?

Модните тенденции за 2019 не подминават ярките, червени устни които ни осигуряват пленителна, сексапилна визия ,но и се завръща кафявото червило. Съчетано с класическия опушен грим или черна очна линия, червеното червило е отличен избор за всеки повод.

А какъв е перфектният грим за теб ?

Това е много относително за всеки човек. Както казах по-горе, когато правилно подчертаеш чертите на лицето, визията става неповторима. Аз лично предпочитам телесните цветове и кафявите гами, като винаги се опитвам да вкарам загадъчен цветен нюанс.

Нужно ли е да се запазва час за пробен грим ?

Желателно е. Особенно при дамите, които никога преди това не са гримирани професионално. Поводите, при които се посещава гримьор, са специални, например сватба, и е хуваво бъдещата булка да види цялостната си визия предварително.

Ти също така се занимаваш с поставянето на мигли ,,косъм по косъм”? Разкажи ни малко повече ?

Не мислете, че всички методи за удължаване на мигли са едни и същи.
Винаги насърчавам клиентите си да задават въпроси – в края на краищата, се работи в близост до очите ви. Уверете се, че човекът има нужните знания и умения (сертификат ), поискайте да видите снимки на предишна негова работа. 

Има различни видове мигли.

Най- популярните мигли са със синтетичен или копринен косъм. В зависимост от дължината и дебелината на миглите, можете да постигнете различен външен вид на окото. Например, добавянето на няколко размера по-дълги удъжения във външния край на миглите ви дава “котешко око”,докато една дължина на миглите на цялото око е по-скоро “Барби” поглед. На някои места дори предлагат  удължения в различни цветове. Разбира се ,по-добре е да са копринени. Това трябва да обсъдите с лицето, което ви ги поставя и то да ви даде компетентно мнение. Тестът за алергични реакции е задължителен в началото на процедурата.

Процесът на поставяне не е бърз. Приблизително час. Ако ви ги поставят за по-кратко време, бъдете сигурни, че не е използвана правилната техника и резултатът няма да е добър.П равилното поставяне изисква време. Все пак ние искаме следващата подръжка да е поне след 3седмици.:)

Важно  е да  ги правите при  професионалист,който след това да ви обясни за правилната им поддръжка. След като сте се погрижили да имате дълги и красиви мигли, трябва да спазвате някои лесни правила за да им предадете по-дълъг живот.

  • Преди всичко, не може да излагате очите си на топлина(сауна,солариум)или вода в първите 24 часа след поставянето им. Ако го направите лепилото няма да  бъде в състояние да изсъхне и  тогава цялата процедура по поставянето на миглите ви, ще бъде за нищо.
  • НЕ използвайте мазни продукти до основата на  очите си.
    Мазнината унищожава лепилото върху удълженията на миглите ви, което ги кара да паднат по-рано.
  • Аз ви  препоръчвам да не слагате  спирала върху тях.Няма нужда от нея.Но ако не може да понесете мисълта, че сте без спирала, не използвайте водоустойчиви (те са на маслена основа). 
  • Не слагайте околоочният си крем директно върху миглите, втрийте около тях.
  • Не забравяйте, че хигиената на очите е много важна. Ако очите ви са чувствителни  или алергични, тя трябва да е още по-честа.
  • Важно е да  измивате миглите си ежедневно.Не се притеснявайте ,след първите 24 часа,водата няма да повлияе  за по-бързото им падане.За  да се предотврати замърсяване, навлизането на частици и задържане на мръсотия върху удълженията, е хубаво да изплакнете миглите си нежно с  мицеларна вода или разреден шампоан “Бебе”(една супена лъжица шампоан към една чаша вода) веднъж на ден.
  • Вашата миглопластика  ще издържи приблизително толкова дълго, колкото е естественият  цикъл на миглите ви-около три до шест седмици. За да се поддържа перфектният поглед, трябва да си правите поддръжка на всеки три до четири седмици.

Колко по-рано трябва да ти се обадят, за да си запазят час ?

Колкото по-рано, по-добре.

От какво / кои черпиш вдъхновение ?

В Инсаграм и Фейсбук следя големите производители на грим.От тях научавам за новостите в бранша и черпя вдъхновение.Освен това на семинарите и мастър класовете имаш възможност да се запознаеш с колеги от цял сват,с които също поддържам връзка и разменяме идеи.Любима ми е руската школа за макиаж.

TAGS:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://www.tnwedding.net/wp-content/uploads/2018/11/background_27.jpg); }